BH typer

Der findes en del forskellige BH typer, og det kan sommetider være rigtig svært at finde ud af hvad der er hvad.
 
Vi har summeret op på nogle almindelige typer og håber det giver dig et bedre indblik i forskellighederne og hjælper dig med at finde ud af hvilken du skal vælge. 
 
BH med bøjle
Der er syet en plastikovertrukket metalbøjle ind i en løbegang under hvert bryst. Bøjlen er med til at løfte og forme brystet. Bøjlerne er også med at få BH’en til at sidde bedre ind til kroppen mellem brysterne – specielt ved større bryster.
 
BH uden bøjle
Mange bruger en BH uden bøjler til sport, som amme BH’er, og hvis man føler sig generet af bøjlerne – specielt under brysterne og ned på maven.
BH’en er kun lavet af stof – og det er syningen og stoffet, der løfter og former brysterne.
 
Fuldskåls BH
En fuldskåls HB dækker hele brystet, og derfor er en fuldskåls BH super god til en med store bryster.
 
Stropløs BH
Siger lidt sig selv, den har ingen stropper. Den er selvsiddende og brysterne formes af skålene og holdes af linningen. Den skal sidde stramt rundt om kroppen.
 
Minimizer BH
Man får ikke mindre bryster af, at bruge en minimizer BH, men formen på BH’en gør, at en stor barm vil synes mindre.
 
BH med foer
Foret i BH’en er typisk lavet af tykt stof og tit føles det som skumgummi – og ser formstøbt ud. Giver en lille barm en god facon.
 
BH med indlæg
Der er lagt et indlæg ind i skålen for at give et løft og form til mindre bryster. Indlægget kan nogle gange tages ud.

¾ BH
Minder en del om en fuldskåls BH, men er mere udringet. Stropperne sidder som regel længere ude mod armhulen. Skal man være udringet, er det et godt valg.
 
Amme BH
De fleste amme BH’er er uden bøjle (det er som regel det rareste i en ammesituation). Skålene kan lukkes op foran – nogle har en lomme til ammeindlæg indsyet i skålen.
 
Sports BH
Det er en BH, der holder brystet godt fast når man dyrker sport. Er meget vigtig at bruge, især ved en stor barm. Det er vigtigt at vælge en god BH.
 
Push up BH
Giver en lille barm lidt mere udseende og fylde. Den løfter og samler og giver en super kavalergang. Den er som regel foret for at give støtte og fylde.
 
Balconette BH
Som navnet også siger, virker BH’en som en balkon med rækværk. Den løfter op og giver en flot kavalergang. Selve skålen er skåret flad foran, så man kan bruge den til kjoler/bluser med dybe udskæringer. Stropper sidder som regel længere ud mod armhulen end på normale BH’er.

Halterneck BH
I forlængelse af stropløse BH'er har nogle almindelige BH'er stropper, der er er aftagelige. Der medfølger en anden strop, der kan gå fra den ene skål bag om nakken til den anden skål. Det giver en flot "fri" skulder og bar ryg. En sådan BH kan ofte også bruges som stropløs eller med siliconestropper, der er gennemsigtige.